Lazer Epilasyon

Ürün Kategorileri

Lazer Epilasyon

LAZER EPİLASYON

                                                                                            



Vücuttaki istenmeyen tüyler hem kadınlar hem de erkekler için estetik bir sorundur. Aşırı tüylenme; kalıtımsal, hormonal veya kullanılan çeşitli ilaçlardan kaynaklanabilmektedir. İstenmeyen tüylerden kurtulmak için günümüzde kullanılan ağda, jilet, ip, cımbız ve kimyasal tüy dökücü krem gibi yöntemler ile kalıcı çözüm elde edilemediğinden lazer epilasyon oldukça konfor sağlayan bir tedavidir.

Lazer, çok yüksek enerjili ışığın küçük odaklar şeklinde uygulanması ve ışık enerjisinin ısı enerjisine dönüşmesi temeline dayanır. Lazer epilasyonda prensip, kıl folikülünde yerleşmiş bulunan melanin adı verilen hücrelerin lazer ışığı tarafından tutularak ısıya dönüşmesini sağlamak daha sonra da ortaya çıkan bu ısı enerjisi ile kıl folikülünü tahrip etmektir. Bu amaçla dalga boylarına göre farklı adlandırılan değişik lazerler kullanılmaktadır.

Lazer epilasyon çeşitleri nelerdir?
Epilasyon amaçlı kullanılan lazer tipleri 3 çeşittir.
Alexandrite
Diod
Nd-YAG lazer
Lazer epilasyona doğru lazer tipi ile başlanması önemlidir. Hangi lazer yönteminin kişiye uygun olduğuna, uygulama öncesinde dermatolog, cilt ve kıl yapısını değerlendirerek karar verir.  Bu değerlendirme ile epilasyondan beklenen başarı oranı artar ve yan etki ihtimali azalır.

Lazer epilasyon öncesi nelere dikkat etmelidir?
Lazer epilasyondan en az bir ay öncesine kadar, kılları kökünden alan ağda, epilatör, cımbız, iple alma işlemleri yapılmamalıdır. Lazer epilasyonun etki edebilmesi için kılın köküne kadar uzanması gerekmektedir.
Lazer epilasyondan yine 1 – 1,5 ay öncesine kadar bronzlaşma olmamalı ya da solaryuma girilmemelidir. Lazer epilasyon öncesinde kullanılan ilaçlar ve özellikle deri hastalıkları olmak üzere bilinen tüm hastalıklar doktora bildirilmelidir.

Lazer epilasyon için ne gibi hazırlıklar yapılmaktadır?
Lazer epilasyon işleminden önce ıslak bir mendil ile bölge deodorant ve diğer kozmetiklerden temizlenir. Lazer epilasyon işlemi yapılacak bölgedeki kıllar tıraş makinesi ile kısaltılır. İlk seanstan sonraki seanslarda vakit kaybını önlemek için kişi kısaltma işlemini 3 gün önceden de gerçekleştirebilir.

Lazer epilasyon sırasında acı hissedilir mi?
Lazer epilasyon işlemi sırasında olası acı hissi kişiden kişiye değişmekle birlikte, genelde hafif iğne batmasına benzer bir his duyulur. Cihazda bulunan soğutma sayesinde deri korunur, ağrı hissi ve yan etkiler azaltılır.

Lazer epilasyon hangi bölgelere uygulanabilir? Seans aralıkları ne kadardır?
Lazer epilasyon tüm vücut bölgelerindeki tüylere uygulanabilir. Seans araları yüz bölgesinde 4-6 hafta, vücudun diğer bölgeleri için 8-10 hafta arasında değişir.

Lazer epilasyon için neden birden fazla seans gerekmektedir? Uygulama için kaç seans gerekir?
Vücudumuzdaki kılların oluşma, gelişme ve dökülme gibi farklı yaşam evreleri vardır. Aynı bölgede farklı evredeki kıllar bir arada bulunmaktadır. Kılın lazere en duyarlı olduğu evreyi bulmak için lazer uygulaması belli aralıklarla tekrarlanmalıdır. Lazer epilasyonun ortalama 6 seans uygulanması başarılı bir sonuç sağlar. Yüz bölgesi ve hormonal nedenli tüylenmelerde seans sayısı ortalama 10 olur. Seans sayıları kişinin genetik yapısına, yaşına, hormonal durumuna, ten rengine, uygulama yapılan bölgeye, kılın renk ve kalınlığına göre değişmektedir.

Lazer epilasyon tedavisi ne kadar etkilidir? 
Lazer epilasyon ile tüylerde %70-90 oranında azalma olur. Kalan tüyler daha ince ve açık renkli hale gelir, kişiyi rahatsız etmez.

Lazer epilasyon uygulaması sonrası neye dikkat etmek gerekir?
Lazer epilasyon yapılan bölgeyi tahriş edici işlemlerden (çok sıcak su ile yıkama, ovalama, gibi) ve güneş ışığından kaçınmak gerekir.

Lazer epilasyon tedavisi sonrasında iz kalır mı?
Lazer epilasyon tedavisi sonrasında kısa süren kızarıklık ve hafif şişlik olabilir, bu geçicidir. Kişinin deri rengine uygun olmayan dozda, uygun olmayan cihazlarla yapılması durumunda ciltte yanık ve sonrasında leke kalma riski mevcuttur. Bu nedenle uygulamanın doktor kontrolünde, FDA onayına sahip bir cihazla yapılması çok önemlidir.

Lazer epilasyon iç organlara zarar verir mi? 
Tıpta ve özellikle dermatolojide 1960’lardan beri çeşitli amaçlarla kullanılan lazer ışınları son derece güvenlidir. Lazer epilasyon uygulamaları 1996 yılında FDA onayı almıştır. O günden bu yana epilasyon lazerlerinin herhangi bir zararlı etkisi gösterilmemiştir. Epilasyon lazerinde ışığın etkisi deride sınırlı kalır, iç organlara ulaşmaz. Kansere neden olmaz. Lenf, ter, yağ, süt bezleri, üreme organlarına bir etkisi yoktur.