Ürün Kategorileri

Estetik Birim

1-LAZER EPİLASYON
2-MEZOTERAPİ
3-BOTOX İŞLEMLERİ
4- BÖLGESEL ZAYIFLAMA LİPOLİZ

LAZER EPİLASYON

Lazer epilasyon kişilerin istenmeyen tüylerinden kurtulabilmesi için icat edilmiştir. Işlem şu şekilde gerçekleşir. Lazer ışını vücut içindeki kıl köküne yönlendirir. Bu ışın şiddetli ışığı ve ısı enerjisiyle kıl kökünü yok eder. Böylece kıl kökü öldürülür ve küstürülür. Böylece o bölgede tüylenme yaşanmaz.   
Lazer Epilasyon Alexandrite Yöntemi
Lazer epilasyon birkaç yöntem ile yapılabilir ve bu yöntemlerden en tercih edilenlerden bir tanesi Alexandrite sistemidir. Merkezimizde de uygulanmakta olan Alexandrite Lazer, FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) tarafından onaylanmıştır. Lazer epilasyon, yanlış ellerde bilinçsiz kişiler trafından uygulandığından zarar verici olabilir. Bu neden lazer epilasyonun alanında uzman ve deneyimli kişiler tarafından uygulanması önemlidir.
Alexandrite Lazer 755nm yaydığı dalga boyutları ile çevredeki diğer dokulara minimum zarar vererek kıldaki melanini hedefler. Vucüttaki istenmeyen tüyler azalırken, ciltte oluşabilecek tahribat ise minimum düzeyde yaşanır. Böylece lekelenme ve yanma gibi istenmeyen olumsuz yönler minimum düzeyde yaşanır ve/veya yaşanmaz. Lazer epilasyon zararları yalnızca yanlış kişiler tarafından kötü sistemlerle uygulandığında oluşabilir.   
Lazer Epilasyon Alexandrite Yönteminin Faydaları
Kıl boyu, yoğunluğu ve kıl kökü uzunluğu ne olursa olsun etkilidir.
Seans aralıkları yöntem etkili olduğu için uzundur.
Epilasyon sırasındaki acı hissini minimuma indirir.
Doğru uygulandığından yanma gibi olumsuz etkileri yoktur.
Kıl kökü dışındaki diğer alanlara etkisi  minimumdadır.
Hastayla olan uyum toleransı maksimum seviyededir.
Lazer Epilasyon Nasıl Uygulanır?
Öncelikle kişinin cildinin alerjik reaksiyonları olup olmadığı öğrenilir.
Epilasyon yaptıracak kişinin en az üç hafta öncesinden sir ya da ağda gibi yöntemlerle kıl kökünü yok etmemiş olması gerekmektedir.  
Epilasyon işleminden 1 ay öncesinden daha kısa bir sürede güneş yanığı ve yanık gibi vakaların yaşanmamış olması gerekir. Aynı zamanda en az 30 günlük sürede solaryum uygulanmamış olmalıdır.  
Kişinin kıl yapısı ve cilt tipi değerlendirir.
Lazer epilasyonun uygulanacağı bölgeye göre bir seviye belirlenir ve işleme başlanır.   
Lazer Epilasyon Hangi Bölgelere Uygulanır?
Bütün bacak, bütün kol, koltuk altı, genital bölge, dudak üstü, yanaklar, çene alın, sırt, boyun, ense, dekolte bölgesi, el ve ayaklar, göbek, kulak gibi bölgelere uygulanabilir.  
Lazer Epilasyon Seans Süresi Ne Kadardır?
Seans süreleri Alexandrite Lazer yönteminin uygulanacağı olana göre değişmektedir. Bu süre 15 dakikada olabilir, bir buçuk saate de çıkabilir.
Seans sıklığı hakkında konuşabilmek için öncelikle kişinin kıl yapısını öğrenmek gerekir ancak standart olarak seansların 4 ile 6 hafta arasında değiştiğini söyleyebiliriz.
Lazer epilasyon yaptırmayı düşünüyorsanız eğer bahar ve kış ayları idealdir. İzmir Ekol Hastanesi’ne ulaşarak alanında uzman ve deneyimli kişiler tarafından lazer epilasyon seansları hakkında bilgi alabilir ve uygulamaya başlayabilirsiniz.

Mezoterapi; vitamin, mineral, protein, enzim, hormon ve diğer biyoaktif maddelerin deri altına enjekte edilerek bazı rahatsızlıkların tedavi edilmesi yöntemidir. Mezoterapi, genellikle deri altına enjeksiyon şeklinde veya bazı özel mikroenjeksiyon teknikleri kullanılarak uygulanır. Günümüzde lokal anestetik kullanımı ve mikroenjeksiyon teknikleri ile uygulama sorasındaki rahatsızlık hissi oldukça azdır. Mezoterapi genellikle kozmetik amaçlı gençleştirme, deri sıkılaştırma ve lipoliz amaçlı uygulanıyor.
Mezoterapinin Kullanıldığı Alanlar
Selülit, damar, gıdı ve başka bölgelerde görülen lokal yağ birikimleri,
Akne, keloid, bacak ülserleri, fotoyaşlanma, yüzde gençleştirme, kaşıntı, sedef hastalığı, deri çatlamaları, deri lekeleri, vitiligo ve egzema,
Kas iskelet sistemi ve romatolojik hastalıklar, artrit, astım, gut, başağrısı, disk hasarları, fibromiyalji, kabızlık, kulak çınlaması, baş dönmesi, spor yaralanmaları.
Mezoterapi yöntemi ile sistemik olarak kullanılan ilaçlar lokal olarak daha az miktarda ve doğrudan hastalıklı bölgeye uygulanabiliyor. Böylece tedavi amaçlı uygulanan mezoterapi sayesinde sistemik yan etki riski azalıyor.
Mezoterapi Çeşitleri
PRP Mezoterapi: PRP mezoterapi kişinin kendisinden alınan kanın uygun işlemlerden geçirilerek tekrar kendisine, kozmetik veya hastalık nedeniyle (deri, eklem vs.) enjekte edilmesidir. Yaklaşık olarak 20 dakikalık bir işlemdir. Hastadan alınan kan, en canlı fibrin ve trombositleri ayrıştırmak için işlemden geçirilir. Santrifüj işleminden sonra kanın trombosit ve fibrin bileşeni çıkarılır ve ihtiyaç duyulan bölgeye yeniden enjekte edilir.
İğnesiz Mezoterapi: İğnesiz mezoterapi yöntemiyse basınç sistemi ile çalışan cihazlarla mezoterapi için kullanılan maddelerin deriye uygulanması tekniğine dayanıyor. İğne fobisi olanlar ve özel durumlarda avantaj ve dezavantajları bulunabiliyor.
Güzellik Amaçlı Mezoterapi
Güzellik amaçlı yapılan mezoterapi işlemi için öncelikle uygun mezoterapinin belirlenmesi ve kişinin sistemik hastalıkları (kalp ve böbrek hastalığı, kan hastalıkları vs.) olmaması, kanamayı bozan ilaçlar kullanmamış olması gerekiyor. Mezoterapi sonrası ciltte kollajen miktarı artışı ile daha canlı, parlak, ışıldayan düzgün yüzeyli bir görünüm elde edilebiliyor. Kullanılan ilaçlara bağlı olarak değişmekle birlikte genellikle 2-4 hafta arayla, 3- 5 uygulama yapılıyor.
Mezoterapi Ne Zaman Etkisini Gösterir?
Yüz bölgesine yapılan mezoterapi yapıldığı andan itibaren uygulandığı bölgenin deri altında etkisini göstermeye başlar. Tedavinin cildin üst bölgelerinde etkisini göstermesi biraz zaman alabilir. Bu nedenle sarkma, kırışıklık gibi sorunlarınızda düzelme görülmesi birkaç haftayı bulabilir. Seanslar ilerledikçe mezoterapinin etkileri dışarıdan da görünür hale gelecek ve cildinizdeki toparlanma, kırışıklıklarda azalma belirginleşecek. Bu süre zarfında mezoterapinin etki etmediğini düşünerek seanslara ara vermemeniz gerekir.
Mezoterapinin Yan Etkileri
Mezoterapi işleminde hastanın öncelikle muayene edilmesi ve değerlendirilmesi, daha sonra uygun olan mezoterapinin hekim tarafından uygulanması gerekir. Kullanılan maddelere ve uygulama şeklinde bağlı olarak enfeksiyon, deride kanama, ağrı gelişebilir.
Mezoterapi Sonrası Şişlik Ne Zaman Geçer?
Mezoterapi sonrasında bazı kişilerin yüzünde oluşan şişme geçici bir durumdur. Şişme yaşamanız halinde mezoterapi yapıldıktan 24 saat sonra şişlerin inmeye başlar. Birkaç gün içerisinde ise tüm şişlikler kendiliğinden azalarak kaybolur. 
Mezoterapi Sonrası Morarma Nasıl Geçer?
Mezoterapi sonrasında bazı kişilerin yüzünde oluşan morarma aynen şişmelerdeki gibi geçici bir durumdur. Oluşan morluklar herhangi ir tedaviye gerek kalmadan birkaç gün içerisinde kendiliğinden azalarak tamamen geçer.
Mezoterapi Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Mezoterapi işlemi sırasında enjeksiyon işlemi yapıldığı için cilt bir miktar hasar görecektir. Bu nedenle mezoterapiden sonraki ilk 1-2 gün cildin fazla yorulmaması ve dinlendirilmesi gerekir. Mezoterapiden sonraki ilk 15 saatte uygulama yapılan bölge yıkanmamalıdır ve banyo yapılmamalıdır. Yoğun makyaj yapılmaması, enfeksiyon kapılmaması için havuz ve denize girilmemesi önemlidir. Güneşe fazla çıkılmaması gerekir çünkü enjeksiyon sonrasında oluşan küçük kabuklanmalar güneş ışınlarının bu bölgelerle ulaşmasını engeller. Bu durumda da cildin diğer bölgeleri güneşin etkisi ile renk değiştirirken kabuklu bölgeleri altındaki deri açık renkli kalarak ton farklılıklarına neden olabilir. Mezoterapi sonrası erken dönemde solaryuma da girilmemesi gerekir. Eğer uygulama yapılan bölge yüzünde değilse dar giysiler giyilmemesi de önerilir.
Saç Mezoterapisi Nedir?
Saç mezoterapisi aynen cilt mezoterapisi gibi saçlı deriye enjeksiyon yöntemi ile uygulanır. İçerisinde vitaminler, proteinler ve mineraller bulunur. Haftada 1 kez olmak üzere ve genellikle toplamda 6 kez yapılır. Saç mezoterapisinin saç dökülmesine ve yeni saç çıkmasına katkıları bulunur. Bu noktada saç dökülmenizin ne tip olduğu önemli değildir çünkü saç mezoterapisi her türlü saç dökülmesine karşı uygulanabilir. 
Selülit Tedavisi ve Mezoterapi
Mezoterapinin kullanıldığı sorunlardan biri de selülit sorunudur. Özellikle kadınlarda sık görülen selülit tedavisinde mezoterapi yöntemiyle yağlı bölgeye oradaki yağları parçalayıcı, dolaşımı hızlandırıcı ve cildi sıkılaştırıcı bir karışım verilir. Karışımın etkili olabilmesi için özellikle derinin orta tabakasına verilmesi gerekir. Haftada 1 kez olmak üzere ve genellikle toplamda 6 kez yapılır. 
Liposuction Yerine Mezoterapi
Bölgesel yağlanmaların giderilmesinde liposuction yerine kullanmaya başlanan mezoterapi özellikle karın, bel, bacak ve kollarda etkili olarak kullanılmaktadır. Mezoterapi ile deri altına verilen karışım yağların yakılmasını sağlar. Mezoterapi süreci diyet ve spor ile beraber sürdürülürse daha hızlı ve kalıcı sonuç alınabilir.
3-BOTOX İŞLEMLERİ 
Botoks nedir? 
Botoks (Botulinum toksini),  Clostridium botulinum adlı bakteriden elde edilen bir toksindir. Sinir uçlarında iletimi sağlayan maddelerin salınımını engelleyip, sinirler ile sinirlerin ulaştığı organlar arasındaki iletimi durdurarak etkisini gösterir. Sinir iletiminin durması, sinirin ulaştığı organın işlevlerinin azalmasını ya da tamamen kaybolmasını sağlar. ,
-Estetik ve kozmetik amaçlarla, mimik kaslarının hareketleri ile ortaya çıkan yüzdeki kırışıklıkları azaltmak, oluşumunu engellemek
-Aşırı terleyen bölgelerdeki terlemeyi azaltmak amacıyla ve
-Kronik migren tedavisinde kullanılabilmektedir.
Botoks hangi alanlarda kullanılır? 
Kırışıklık tedavisi
Mimik kaslarının yıllar boyunca çalışması, üzerini örten deri üzerindeki kıvrımları belirgin hale getirir ve böylece yüzdeki dinamik çizgilenmeler ortaya çıkar. En sık ortaya çıkan dinamik çizgiler, alın, kaşlar arası, göz kenarları ve dudak çevresinde görülür. Alın ve göz kenarlarındaki çizgiler kişiye daha yaşlı bir görünüm, kaşlar arasındaki çizgiler ise kişiye çatık kaşlı, kızgın bir bakış ifadesi verir. Mimik kaslarına Botoks uygulanarak bu kasların hareketleri zayıflatılabilir, kas hareketlerindeki azalma, üzerindeki derinin, kas hareketleri ile katlanmasını ve katlanmaya bağlı çizgilenmeyi de azaltır. Bu şekilde yaşlı ve kızgın olarak görünen yüz ifadesinde de belirgin bir düzelme sağlanır.
Yüz şekillendirme
Botoks enjeksiyonu ile kaşların kuyruk kısmından kaldırılması, şaşkın yüz görünümüne yol açan kaş orta kısmındaki yüksekliğin indirilmesi sağlanabilir.
Gülüşle birlikte belirgin üst diş etinin görülmesi gülerken estetik olmayan bir görünüme neden olmaktadır. Botoks enjeksiyonu ile bu durum rahatlıkla düzeltilebilir.
Masetter (çiğneme kası) Hipertrofisi: Diğer bölge uygulamalarından farklı olarak massetter kasına Botoks uygulamaları kırışıklıklar için değil, özellikle massetter kası belirgin hipertrofili hastaların sahip olduğu kare yüz görünümünü yumuşatmak ve oval bir yüz elde etmek için yapılır. Böylece daha ince ve feminen bir yüz görünümü elde edilmiş olunur.
Aşırı terleme tedavisi Botoks, ter bezlerine uygulandığında, ter bezleri ile sinir uçları arasındaki iletim de durdurularak ter bezlerinin çalışması azaltılabilir. Vücudun en çok terleyen bölgeleri, avuç içleri ve koltuk altı bölgesidir. Aşırı terleme ve buna bağlı ter kokusu şikayeti olan kişilerin terleyen bölgelerine Botoks uygulandığında şikayetlerinde düzelme sağlanır.
Uygulama öncesi yapılan test ile aşırı terleme bölgeleri saptandıktan sonra yapılan uygulamanın etkisi de 6 ay kadar sürmektedir.
Migren tedavisi Botoks uygulaması; kafa ve boyundaki 7 bölgeye, 31 enjeksiyon noktasından daha ince olan iğne uçları ile yapılır. Tedavi kişiye özel planlanmakta ve 12 hafta ara ile en az 2 tedavi dönemi bulunmaktadır. Bazı hastalarda tedavi etkinliği için enjeksiyon tekrarlanması gerekirken, bazı hastalarda ise etkinlik bir kaç yıl süresince devam etmektedir. Uzman bir nörolog kararı ile ağrı yerine göre botoks enjeksiyonlarında gerekli bölgelere ek dozlar uygulanabilmekte ve başarılı sonuçlar alınarak migren kontrol altına alınabilmektedir.
Ayrıca spastisite tedavisinde de nöroloji ve fizik tedavi uzmanlarıca uygulanmaktadır
Botoks nasıl yapılır?
Botoks, enjeksiyon şeklinde uygulanır ve ağrılı bir işlem değildir, enjeksiyon anında hafif bir ağrı hissedilebilir. Mimik kaslarının hareketlerinde azalma istendiğinde mimik kaslarının içine, terleme şikayetinin azalması istendiğinde deri içine enjeksiyon yapılır.
Botoks’un etkisi enjeksiyonu takiben 3-4 günde başlayıp ilk hafta içinde tam olarak oturur ve etki süresi 4-6 aydır. Botoks, etkisini yitirdiğinde uygulama tekrarlanabilir.
Botoks'un sağlık üzerine ciddi bir yan etkisi yoktur. Uygulama sonrası geçici bir şişlik, morarma, nadiren de geçici olarak göz kapağında düşüklük yapabilir.
Operasyonun hemen ardından gündelik hayata rahatlık ile devam edilebilir. Ancak uzun süre eğilme gerektiren hareketlerden ve yüz kaslarını çalıştırmaktan uzak durulmalıdır. Ayrıca Botoks enjeksiyonundan sonra yaklaşık dört saat kadar baş yüksekte tutulmalı, öne doğru eğilmekten sakınılmalı ve uzanılmamalıdır. Botoks enjeksiyonundan yaklaşık sekiz saat sonra ılık su ile ve yüze hasar yaratmayacak şekilde, yani kese ya da baskı uygulamadan duş alınabilir. Yüz yıkanırken soğuk su kullanmaya özen gösterilmelidir.
Botoks hakkında sık sorulan sorular 
Botoks yılan zehri midir? Hayır, botoks özel bir bakterinden üretilmiş doğal, protein esaslı bir ilaçtır.
Botoks’u kimler uygular? Yüz gençleştirmede etkin bir yöntem olarak karşımıza çıkan Botoks uygulaması, olası komplikasyonlardan kaçınmak ve istenen sonucu elde etmek için, yüz anatomisini iyi bilen,  mutlaka yeterli eğitim almış uzman hekimler tarafından gerçekleştirilmelidir.
Botoks güvenilir bir tedavi yöntemi mi?
Ülkemizde Sağlık Bakanlı'ğı tarafından ve dünyada 70 'den fazla ülkede onaylı 2000'in üzerinde çalışma yapılmış bir ilaçtır. 20 yıldır kullanılmakta ve her yıl milyonlarca kişi bu uygulamaları güvenle tercih etmektedir.
Botoks’un etkisi ne kadar sürer?
Uygulamadan yaklaşık 3 ay sonra güçlü kaslarda hareket geri dönmeye başlar. 4 ay sonra zayıf kasların hareketi de başlar. 6 ay sonra etki tamamen ortadan kalkar. 4-6 ay arasında tekrarlanmasında fayda vardır.
Botoks yüzde ifade kaybına yol açar mı? Botoks uygulamasında temel amaç yüzdeki ifadeyi etkisiz hale bırakmak değil, mimikleri yumuşatmak, yüze doğal estetik bir görünüm vermektir. Şaşkın ve ifadesiz görüntüler uygulamanın yanlış ellerde yapılmasından kaynaklanır. Botoks mutlaka uzman ellerde yapılmalıdır.
İnsan yaşamı boyunca kaç kez botoks yaptırabilir? Uzman ve doğru ellerde yapıldığı sürece, hayat boyu doktor kontrolünde yapılabilir.
Gebeler botoks yaptırabilir mi? Botoks'un gebelik ve emzirme döneminde zararlı bir etkisinin olup olmadığı henüz tam olarak bilinmemektedir. Bu nedenle gebelik ve emzirme döneminde botoks uygulamalarının yapılmaması önerilir ayrıca sinir-kas sistemine ait hastalığı olan kişilerde de botoks uygulanmamalıdır.
4-BÖLGESEL ZAYIFLAMA LİPOLİZ TEDAVİSİ
Bölgesel İncelme ve Zayıflama Nedir?
Lazer ve ışık sistemleri, vakum, radyo frekansları ve ses dalgaları gibi teknolojiler bölgesel incelme tedavilerinde başarı ile kullanılmaktadır. Belli bir noktada biriken yağların yakılması ve gözle görünür ölçüde bir incelme sağlanması için farklı teknik ve cihazlardan faydalanırız. Yağ hücrelerinin kalıcı biçimde yok edilip biçimlendirilmesi için birden fazla teknolojinin bir arada uygulandığı teknikler söz konusudur. Kalça ve bel gibi bölgelerde yağlar oturmuş olduğu için bu bölgelerin inceltilmesi zordur. Bu yüzden bölgesel incelme (zayıflama) teknikleri kullanılır. Bu işlemler cerrahi girişimler değildir. Özel cihazlarla yağların yakılması ve sıkıştırılması esasına dayanır. En popüler bölgesel incelme yöntemleri Soğuk Lipoliz, Lipocel, Kavitasyon, radyofrekans ve UltraShape yöntemleridir. Kişinin hangi yönteme ihtiyacı olduğu bölgesel yağlanmanın durumuna ve vücut tipine göre karara bağlanır. Bu yöntemler ile kalıcı bir bölgesel incelme sağlamak mümkündür.
Bölgesel İncelme ve Zayıflama İsteyenler Ne Yapmalı? Bölgesel yağlanmalardan şikâyetçiyseniz ilk olarak spor, egzersiz ve diyet programları ile incelmeyi deneyebilirsiniz. Bu çabalardan sonuç alamadığınız taktirde medikal estetik alanında kullanılan bölgesel incelme ve zayıflama tekniklerine başvurabilirsiniz. Doktor tarafından uygulanacak bölgesel incelme yöntemleri ile siz de kısa zamanda arzu ettiğiniz estetik görünüme kavuşabilirsiniz.