Ürün Kategorileri

Mezoterapi

Mezoterapi nedir?

Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dr. Yelda Bice, basınçlı karbondioksit ile uygulanan iğnesiz
mezoterapi uygulamasının kullanım alanlarını ve faydalarını anlattı.

Kısa sürede etfci ve lifting özelliğine sahip iğnesiz mezoterapi, iğnesiz. acısız, ağrısız ve kolay uygulama biçimi ile cilt problemleri olanların karşısına çıkıyor. Dr. Yelda Bice, özellikle ciltte leke, matlık, ince çizgiler gibi problemleri olanların bu uygulamadan fayda sağlayabileceğini söyledi.

“Ağrı ve acı olmadan cilt kolajenleri yenileniyor44
Dr. Yelda Bice, cilt altındaki kollajen, elastin gibi yapıtaşlarını uyararak etki sağlayan bir yöntem olan mezoterapinin, artık iğnesiz bir şekilde de uygulanabileceğini vurguladı. Dr. Yelda Bice, ağrısız ve acısız iğnesiz mezoterapi ile parlak ve sağlıklı bir cilde kavuşmanın mümkün olduğunu belirterek “İğnesiz mezoterapide basınç uygulanarak cilt altına iletilen ürünlerle, güçlendirme ve canlandırma çalışması yapılmaktadır. Cilt problemi olan kişilerin rahatsızlıklarına göre uygulanan bu yöntem iğneli mezoterapinin aksine daha kısa sürede uygulanmakta ve iğnenin yarattığı ağrı etkilerinden kurtarmaktadır. Güzellik tabancası olarak da adlandırdığımız iğnesiz mezoterapide, cilt altına basınç yönetimi ile iletilen ürünler, yeni kolajen oluşumunu da destekleyerek cildi canlandırır” dedi.

“Ciltteki leke ve matlık, ince kırışıklıkların tedavisi için acısız bir yöntem”
Cilt altı dokularını yenileyerek, cildin yeni yapıtaşlarının gelişimi için olanak sağlayan iğnesiz mezoterapinin yüz, boyun, göğüs, dekolte bölgelerinde yaşanan sarkma ve gevşeme ve kırışıklıklar üzerine onarıcı etkisinden bahseden Dr. Yelda Bice “Özellikle iğne ile yapılan uygulamalardan korkan hastalarımız için önerdiğimiz etkin ve yeni bir yöntem. İğneli mezoterapiden ayrıldığı nokta sadece daha kısa sürede uygulanabilmesi ve iğneleme olmaması. Ciltte canlanma ve yenilenme için önerdiğimiz iğnesiz mezoterapi, cihaz yardımı ile uygulanan basınç sayesinde ürünler direk cilt altına nüfus edebilme özelliğine sahip" ifadelerini kullandı.

“Ciltteki birçok tedaviyi tamamlayıcı olarak da kullanılabilmekte”
İğnesiz mezoterapinin cilt tedavileri arasındaki yerini anlatan Uzman Dermatalog, “İğnesiz mezoterapi ile cilt gençleştirme, cilt tonlama ve cilt altı dokuyu uyararak kollajenin yenilenmesi ile ciltte oluşan kırışıklıkların giderilmesi tedavilerinin yanı sıra cilde eksilen nemini verme ve cilt lekelerinde de mezoterapi tedavisinde olduğu gibi birçok uygulama ile kombine edilerek önerdiğimiz uygulamalar arasında. Cilt hassasiyetlerine göre belirlediğimiz yöntemler ile bireylerin şikayetlerine göre uygulanacak yöntemleri belirliyoruz. Cilde yapılacak gözenek temizliği sonrası da uygulanabilen bu mezoterapi yöntemi ile, kırışıkları önlemede sağlanacak etkinin arttığını gözlemliyoruz” diye konuştu.

“Özel günlerde daha ışıltılı bir cilde sahip olmak için tercih ediliyor”
Dr. Yelda Bice, mezoterapinin kadın ve erkek tüm cilt tiplerinde uygulanabileceğini söyleyerek sözlerine şunları ekledi: “Özel günlerde kendini daha iyi hissetmek isteyenlerin daha çok tercih ettiği bir uygulama. Basıncın etkisi ile planlanan ürünleri kolay ve ağrısız bir şekilde cilt altına iletilmesi ile cildi toksinlerden arındırıp yapılandırıcı maddeleri tetikleyerek, daha nemli ve ışıltılı bir cilt görünümü vermesi sebebi ile toplantılardan ve organizasyonlardan önce tercih ediliyor. Belli aralıklarla tekrarlayan seanslar ile yapılan uygulamalarda daha etkin sonuçlar alındığını da gözlemliyoruz.”


 

Saç dökülmesi tedavisinde mezoterapi yöntemi
Estethica Ataşehir Cerrahi Tıp Merkezi'nden Dermatolog Prof Dr. Bülent Taştan konu hakkında
bilgiler verdi.

 
Çok bilinen ve uygulanan klinik uygulamalarının başında gelen mezoterapi yönteminin aslında saç termoterapisi ve özel bir baş masajıyla yapılması gerekmektedir. Saç termoterapisinde olduğu gibi saç ozonlanmış bir buhar yardımıyla yumuşatılır ve mezoterapiye hazır hale getirilir. Bu sayede saçlı deri ağrı hissetme açısından da zafiyete uğratılmış olur. Saç termoterapisi yapılmadan yapılan saç mezoterapisinin daha ağrılı olduğu klinik gözlemlerle kanıtlanmıştır.


 
Saç mezoterapisi nasıl yapılır?
 
Termoterapiden sonra içinde saçın yapısında bulunan vitamin, mineral, keratolitik ajanlar, minoxidil. dolaşım artırıcı ve lokal anestezik olan özel bir karışım hazırlanır ve saç mezoterapi tabancası içine yerleştirilir. Bu tabancanın bağlı bulunduğu bir bilgisayar sayesinde her tetiğe basıldığında ne kadan miktar ilacın saçlı deriye zerkedileceğine karar verilir. İlacın iğne içeri girerken, çıkarken veya içindeyken boşalması konusu da doktor tarafından bu bilgisayar sayesinde kontrol edilebilir. Ayarlar yaptıktan sonra ilaç belli aralıklarla bu tabanca sayesinde bütün saçlı deriye dağıtılır. Saç mezoterapisi manuel (elle) de yapılabilir ancak bütün sahayı aynı ayarda taramak manuel olarak neredeyse imkansızdır. Bu sebeple bir cihaz yardımıyla yapılmasında fayda vardır. Bütün alan tarandıktan sonra özel bir yağ karışımı ile saçlı deri sıvanır ve gözenekler ilacı içerde bir miktar tutmak üzere kapatılmış olur.
Hastanın mezoterapi sonrası saçlarını yıkamaması, ıslatmaması ve herhangi bir ilaç sürmemesi gerekir. Bu kurala evde kullanılmak üzere verilmiş saç bakım kürleri de dahildir. Saç mezoterapisi seanslar halinde yapılır. Her bir seans ortalama 40 dakika kadar sürer. İlk 4 seans haftada 1 kez, son 4 seans onbeş günde 1 kez yapılır. Seaslar arasındaki süre ilk 4 seansta 11, son 4 seansta 22 günü geçmemelidir. Mevsim geçişleri olan Eylül-Ekim ayları ile Nisan-Mayıs aylarında birer kez saç mezoterapisi yapmakta fayda vardır. Bu durum saç ekimi hastaları veya riskli hasta gurubu için daha da önemlidir. Bazı doktorlar düzenli olarak ayda bir mezoterapi yaptırmalarını hastalarına önermektedirler.


 
Mezoterapi ile ağrı tedavisi
 
İlk kez 1952’de Fransa'da spor hekimliği tedavisinde kullanılmaya başlanan yöntem avantajlarıyla dikkat çekiyor.
Spor aktivitelerinin sağlık sorunlarını beraberinde getirdiğini belirterek; "Sporun faydaları su götürmez bir gerçek ancak spor yaparken oluşan çeşitli kas ve iskelet sistemi rahatsızlıkları sporun kaçınılmaz sonuçlarından. Bu rahatsızlıklarda ağrı tedavisi büyük önem taşıyor" dedi.
"Mezoterapi, ilaçların karışımlar halinde normal kullanım dozundan düşük dozda mikroenjeksiyon tekniği ile cildin orta tabakasına enjekte edilmesi yöntemidir" dedi.
Mezoterapinin ilk kez 1952'de Fransa'da spor hekimliği tedavisinde kullanılmaya başlandığını ifade eden Güleç, "Avrupa'da yaygın olarak ağrı tedavisinde kullanılırken, ülkemizde daha çok estetikte kullanıldığında dair bir kanı yerleşmiş durumda. Oysa fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında çok etkili bir yöntem."
Ağrıyla ilgilenen doktorların mezoterapi uygulamaları için özel eğitim almaları ve uzmanlaşmış olmalarını gerektiğinin altını çizerek; "Kas ve iskelet sistemi rahatsızlıkları, insanların yaşam kalitelerini olumsuz yönde etkiliyor. Kireçlenme, spor yaralanmaları, bel - boyun ağrıları, kas romatizması ve kronik ağrılar gibi pek çok ağrı tedavisinde yan etkisi olmayan, ağrısız bir tedavi olan mezoterapi ile hızlı sonuç almak mümkün
Ağrı mezoterapi tedavisinin avantajlarını şu şekilde sıraladı;
•Doğrudan problemli bölgeye uygulanması
•İlacın lokal ve hızlı etkisi
•Birbirlerinin etkisini artırabilecek ilaçların beraber kullanılabilmesi
•İlacın daFta az dozda kullanılması
•İlaca bağlı daha az yan etki
•Ağrısız bir tedavi yöntemi olması
•Bir çok ağrı tedavi yöntemine göre daha girişimsel tedavi
•Daha az seans ve daha uzun seans aralıkları
•Gündelik hayatı ve iş yaşamını etkilememesi