Anlaşmamız Vardır.

SGK Anlaşmamız Vardır.

  • 0 258 265 12 07

Tıbbi Sülük

Ürün Kategorileri

Tıbbi Sülük

TIBBİ SÜLÜK
Hirudoterapi, tıbbi sülükler kullanılarak yüzyıllar boyunca hastalıkları tedavi etmek amacıyla uygulanan bir tedavi şeklidir Günümüzde sülüklerin kar emmeleri esnasında ısırdığı dokuya verdiği salgısında biyolojik ve farmakolojik açıdan çok sayıda etkili biyoaktif maddeler tespit edilmiştir.
Bu biyoaktif maddeler; analjezik, antikoagulan, anti-inflamatuar, miyorelaksan, immun modülatör, vasküler sirkülasyon düzenleyici ve hipoksi giderici gibi insan vücudunda adeta bir ilaç benzeri farklı etkiler oluşturmaktadırlar
Sülük Tedavisi Uygulama Teknikleri ve Prosedürü
Sülük tedavisi esnasında, ilk ısırıkta hafif ağrı hissedilir ve daha sonra sülük salgısı anestezik içerdiğinden dolayı uygulama boyunca ağrı hissedilmez. Sülük tutunduğu bölgeden S ile 15 mİ kan emmektedir. Tedavi ortalama 20 ile 60 dakika kadar sürmektedir.
Sülük tutunduğu bölgeden ayrıldıktan sonra salgısında bulunan bjyo.aktif. maddelerin etkisinden dolayı kanama 4 -48 saat devam edebilir. Isırık alanı, fizyolojik su batırılmış gazlı bez ile temizlenir, kanamanın önlenebilmesi için de sıkı bir tamponla kapatılır. Her bir sülük tek kullanımlıktır.
Kan ile bulaşan hastalıklar riskine karşı tedavide kullanılmışı olan sülük,: . vücuttan ayrıldıktan sonra tıbbi atık olarak çamaşır suyu veya alkolde imha edilir.
Aşırı alerjik kişilere yapılmamalıdır. Kaşıntı ve allerji olduğunda enfekte yara değilse anti allerjik krem ve haplar kullanılabilir. Bazen sirke Sürülebilir. Aşırı ise doktora başvurulmalıdır.

Tıbbi Sülüğün Biyoaktif Bileşenleri
Sülüğün tükürük salgısı, esas olarak 100’den fazla proteinler, peptitlet j olan biyolojik açıdan aktif bileşikler içermektedir Kan emme esnasında sülükler, tutunduğu yere, bu biyolojik ve farmakolojik açıdan farklı aktif maddelerden oluşan kompleks bir karışımı salgılarlar.

Endikasyonlar
Sülüğün tükrük salgısındaki maddeler nedeniyle faydalı etkiler olmaktadır. Bunlardan bazıları şunlardır:          .               . t
Alt ekstremite belirgi olmak üzere varislerve ven hastalıklarında
Hemoroidlerde
Kardiyovasküler hastalıklarda, Hipertansiyonda
Plastik ve rekonstrüktif cerrahi Uygulama merkezlerinde ise flep cerrahisi sonrası görülen kanama,venöz yetmezlikler, replantasyon ve revaşkülarizasyon sonrası venöz yetmezliklerde uygulanması yayınlanmıştır.
Ağrılarda (salyasındaki madellere bağlı olarak romatizmal ağrılar başta olmak üzere çoğu ağrılarda etkilidir)
Omurganın ağrılı sendromları Artoz, osteoartrit, periartrit ve romatoid artrit Lateral epikondilit gibi
Dış kulak yolu ve kronik kulak enfeksiyonları
Katarakt, glokom, travmatik yaralanma ve inflamasyon gibi göz hastalıkları
Gingivit, paradontit ve gingival ödem gibi diş hastalıkları
Cilt hastalıkları ve cilt yenilemede,kırışıklıklarda
Kadın hastalıklarında
Kontrendikasyonlar Hirudoterapi aşağıdaki koşullarda uygulanmamalıdır:
Mutlak hemofili • Anemi • Lösemi
Hipotoni
Hamilelik
Sülük salgısının aktif içeriğine allerjisi olanlarda
immün supresyon varlığında Komplikasyonlar Tıbbi sülüklerin kullanımı çeşitli tıbbi ve cerrahi ortamlarda yararlı bir terapötik uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır.
Sülük tedavisine bağlı muhtemel komplikasyonlar
Uzun süren kanama ve buna bağlı gelişen anemi
Alerjik durumlardır.( Aşırı alerjik kişilere uygulanmamalıdır.)
Isrık yerinde kaşımaya bağlı olan ve Aeromonas Hydrophila bağlı olan enfeksiyonlar
Sülük ısırıkları bazen bazı kişilerde ekimoz ve keloid oluşturmaktadır. Bu lekelerin çoğu 2-3 hafta içinde kaybolmaktadır.
BÖYLE DURUMLARDA MUTLAKA DOKTORA BAŞVURUNUZ